1) Zielona sałatka

Wymieszać: liście sałaty lodowej, liście szpinaku, rukolę, paprykę, pomidor, ogórek, ser kanapkowy (a’la feta), suszone pomidory.

Wszystko polać olejem lnianym, sezamowym i oliwą z oliwek. Na wierzch położyć kiełki brokuła.

2) Grzanki z pieczarkami i serem

  • pieczarki i pół cebuli pokroić na małe kawałki i wszystko razem podsmażyć (+ użyć także soli i pieprzu)
  • pokroić kawałki chleba, posmarować masłem czosnkowym
  • następnie na kawałek chleba ułożyć usmażone pieczarki, a na wierzch plasterek żółtego sera
  • zapiec chleb z pieczarkami i serem w piekarniku ok 10- 15 min na ok 150stopni
Kategorie: Sałatki

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *