Kaszotto z pieczarkami, papryką i szpinakiem w duecie z piersią z kurczaka, przekładaną suszonymi pomidorami i serem feta z zielonym dodatkiem w postaci sałaty, rukoli i kiełków z brokuła, polanych olejem lnianym 💚💚💚
- Kaszotto i podsmażane warzywa
🥗kaszę pęczak podlewać bulionem i ugotować
🥗 na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, następnie dodać: pokrojone pieczarki, paprykę i szpinak
🥗przyprawić solą i pieprzem ziołowymi wszystko wymieszać
🥗 jak kasza będzie gotowa, wrzucić ją na patelnie do pozostałych składników
2) Pierś z kurczaka
🐔 pierś z kurczaka naciąć w poprzek
🐔 przyprawić: solą, pieprzem ziołowym, carry, majerankiem
🐔 w nacięcia włożyć na przemian suszonego pomidora i plasterek sera feta
🐔włożyć do garnka na tłuszczyku, a następnie podlać wodą i przykryć, żeby się poddusiło (przydatny, ale nie niezbędny, jest tutaj wolnowar)
🐔 w końcowej fazie, tuż przed wyjęciem, można położyć plasterek żółtego sera i ponownie przykryć, aż ser się roztopi
3) Zielony dodatek
🥬 liść sałaty i roszponkę polać olejem lnianym i ciut oleju sezamowego do smaku, na wierzch włożyć kiełki brokułaWszystko wyłożyć na jeden talerz, można polać jeszcze sosem czosnkowym 😉🤩 – i delektować się smakiem 😋😍
Bonapetit 💚🥗🐔🥬